Till butiken        ➤

Natoband

Natoband gjorde sin debut i den Brittiska armén 1973 och har blivit ett trendigt alternativ till stållänkar och läderarmband.
Klockarmbanden är populära på både billiga och dyra klockor. Det är inte ovanligt att se en Rolexklocka på natoband.

Syftet med bandet var att det skulle vara tåligare och mer praktiskt än traditionella klockarmband.
Banden blev allt mer populära och började göras i olika färgkombinationer.
Olika regementen inom den Brittiska armén valde att bära klockarmband i sina flaggfärger.

Fördelar med Natoband

  1. Banden finns i många olika variationer och är lätta att byta ut för att matcha din stil.
  2. Om ett av bandstiften skulle råka gå sönder så säkras klockan upp av det andra. Det minskar risken för klockan att falla av och skadas.
  3. Bandet förs under klockan och ligger således mellan den och din handled. Det här är fördelaktigt för metallallergiker som slipper direktkontakt med klockan.
  4. Du kan ha på dig klockan utanpå kläderna eftersom bandets längd kan justeras vid behov. Detta uppskattas av bland andra skidåkare.

Du kan läsa mer om dessa praktiska klockarmband här.

Handla Natoband   ➤

Armband till Smart Watch

Dessa band är intagna helt efter önskan från våra besökare. Alla modeller har testats av av samma personer och detta har i sin tur bestämt utbudet. Alla dessa klockarmband är lätta att byta ut eftersom de inte kräver några verktyg. Det är många band som inte klarar våra tester och således inte blir en del av vår butik.

Smartwatch-band   ➤

Sailcloth

Sailcloth är klockarmband som består av segeltyg. Ett slitstarkt material som tål vatten och extrema förhållanden. Ett bra band att ta med på äventyr.  Dessa band passar bra till både robusta  och finare kostymklockor. Ett bra allround-band som passar till det mesta. Våra modeller av sailcloth är helt fria från läder för att de ska tåla vatten bättre. Avsaknaden av läder gör även banden skönare att bära då läder bidrar till styvhet.

Till sailcloth-band   ➤

Canvas/Cordura

Våra canvasband är rejäla med en mjuk undersida i syntetsläder (Lorica). Banden känns stabila men avger samtidigt en lyster som bjuder in till närmare inspektion. Ett kul band i flera olika färger som går att matcha med många olika klockor. Dessa band är utvecklade tillsammans med Hadley Roma från USA. Hadley Roma har över 100 års erfarenhet inom klockarmbandsbranschen och hjälper oss ständigt med förbättringar.

Till canvasband   ➤

Vårt sortiment

Vi är klockälskare som designar och väljer ut material till våra klockarmband själva. Samtliga produkter testas utförligt av oss och vi säljer endast klockarmband som vi själva använder dagligen. Ni kan räkna med att vi konstant fortsätter att testa nya modeller, färger, storlekar och material för att utöka sortimentet. Vår vision är att erbjuda något för alla som vill sätta en egen twist på sitt klockbärande. En stor del av vårt sortiment har inspirerats av forummedlemmar på Klocksnack. Ett stort tack till er alla och ett stort tack till skaparna av forumet.

Nya klockarmband och tillbehör kommer in kontinuerligt. Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa våra nyheter.